Cum se realizează?
Imprimarea tricourilor (și nu numai, putem inscripționa și alte tipuri de textile, adică șepci, hanorace, cămași, pantaloni etc - puteți întreba) o facem prin tehnologia DTF sau toner.
Pentru o înțelegere mai bună a serviciilor noastre vom explica în cele ce urmează care este procesul de imprimare DTF (Direct To Film) și apoi printarea cu toner.
Pentru început, cu o cerneală specială, compatibilă cu procesul DTF, și de calitate, se imprimă pe un film DTF, cu o imprimantă DTF, de tip inkjet, designul. Trebuie menționat încă de la început că această tehnologie permite imprimare fără fundal, adică secțiunea transparentă nu se printează și nu se transferă pe tricou. Astfel, logo-ul sau designul dumneavoastră se va transfera exact cum îl doriți dumneavoastră imprimat pe tricoul dumneavoastră personalizat.
După ce filmul a fost printat, acesta se trece printr-o pulbere specială care aderă la cerneală. Această pulbere face posibil transferul designul imprimat pe film, pe materialul textil. Apoi, filmul cu cerneala și pulberea, care a aderat la cerneală, se coace într-un cuptor special, acest proces transformând pulberea într-o bază de lipire. Astfel, această pulbere devine liantul dintre materialul textil și designul imprimat pe film.
În ultima etapă, se transferă pe tricou, prin presare la o temperatură de 160 - 180 de grade, designul imprimat.
Imprimarea cu toner se face, spre comparație cu tehnologia DTF, prin imprimarea de tip laser. Astfel, în toner se află o pudră specială pentru imprimarea materialelor textile.
Printarea se face tot pe un film special. După imprimarea acestui film, acestuia i se alătură un alt film care are pe el o substanța de lipire.
Prin presare și temperatură, această substanță de lipire, aderă la filmul imprimat. În ultimul pas, acest film printat și cu substanța de lipire acum impregnată în design, este transferat pe tricou prin presare la temperatura de 160 – 180 de grade.
Vom expune mai jos câteva lucruri care diferențiază aceste două tehnologii și avantajele fiecăreia.
În timp ce tehnologia DTF imprimă paleta de culori RGB + White, tonerul imprimă nuanțe CMYK + White. Nuanțele CMYK sunt cele folosite standard în industria de publicitate. Dacă logo-ul, sau designul dumneavoastră, a fost creat ținându-se cont de folosirea lui în imprimarea de tip publicitar, cel mai probabil el a fost conceput în gama de culori CMYK. Culorile CMYK nu ajung la strălucirea și intensitatea culorilor RGB, ele fiind un pic mai șterse. Imprimarea RGB este una de tip digitală și acoperă, în principiu, întreaga gamă de culori.
Prin tehnologia DTF, culorile sunt mai aproape de realitate, iar rezistența imprimării transferate pe tricou, este mai mare. Totuși, atunci când vorbim de transpunerea culorilor prin imprimare, trebuie avut în vedere că fiecare ecran redă în mod diferit culorile, în funcție de tehnologia folosită în fabricarea lui, și în funcție de calibrarea acestuia. Astfel, se poate ca ceea ce vedeți dumneavostră pe ecranul dumnevoastră să nu fie de fapt nuanța printată. Pentru acesta se poate imprima de probă (puteți citi mai multe în prima pagină, în secțiunea "Metodă de lucru").
Prin tehnologia de imprimare laser cu toner, se poate adăuga diferite efecte personalizării, adică sclipici (metalizat, auriu etc) sau chiar efect fosforescent. Totuși, în principiu, imprimarea la noi se face prin tehnologie DTF , și doar la cerere imprimăm prin tehnologia laser – toner.